>

Gert Zoekt Vrouw

De meeste kennen "Boer Zoekt Vrouw" van het TV - nu als live en intieme straattheater-act kunnen wij kennis maken met "Gert Zoekt Vrouw".

Inhoud

Masker-spel-zonder-woorden: Een man van wat oudere leeftijd, gekleed in een gedateerd pak en met een prachtige bos bloemen, probeert zonder groot suces vrouwen te versieren. "Gert Zoekt Vrouw" is een uniek geimproviseerd masker spel dat zich afspeelt tussen het publiek. Het is afwisselend ontroerend, komisch en vertederend.

 

Inspiratie

De inspiratie voor deze animatie act komt van jaren lang werken met maskers onder leiding van diverse docenten zoals Carlo Bossa, John Wright, Barry Grantham en Steve Jarrand. Theater Maskers kunnen over het algemeen in twee soorten worden verdeeld:

Halve maskers - laat de mond zichtbaar waardoor de drager kan spreken. Dit type masker werd gebruikt door acteurs in de Italiaanse Commedia dell' Arte om karakters zoals Harlequin en Pantalone uit te beelden.
Volle maskers - bedekken het hele gezicht van de acteur en sluit de mogelijkheid tot spraak uit. Moderne volmasker theater groepen omvatten Trestle Theatre Company uit Engeland en Familie Floez uit Duitsland.

Het masker dat wordt gebruikt in "Gert Zoekt Vrouw" is een volmasker. Dit resulteert in een niet-vocale stijl van theater spel waarin emotie en betekenis door de lichaams taal wordt overgebracht.


Facebook

LinkedIn

Volg Chris Champion op Facebook
Volg Chris Champion op LinkedIn
Neem vrijblijvend contact met mij op om alle mogelijkheden te bespreken