>

Clownerie en Kindertheater

Chris Champion speelt al ruim dertig jaar clownerie en kindertheater. Eerst heeft hij een tijd in een circus gewerkt, daarna heeft hij verder gestudeerd bij hedendaagse clowns zoals Phillippe Gaulier, Nola Ray en Theater du Complicite. Hij heeft clownsvoorstellingen in verschillende Europese landen, India en Canada gespeeld. Zijn show Sydney's Circus heeft vershillende prijzen op Nederlandse en internationale festivals gewonnen.

De kenmerken van Chris zijn familievoorstellingen zijn; leuke verhalen, originele clownerie, verassende goochel- en jongleerkunsten en als belangrijkste: het betrekken van het publiek bij de show.

 

Sydney's Circus

Sydney's Circus is een clowns- en circus-voorstelling
voor kinderen. Chris Champion weet met 
zijn jarenlange evaring en expertise in clownerie  
hoe hij het publiek altijd op het verkeerde been
kan zetten......

Verder Lezen

 

De Koning en de Nar

          De Koning, de Nar en een Reis door de Tijd isChris Champion Koning Fool
          een modern sprookje. Een sprookje over tijd, over
          verwachtingen en (on)geduld. Met veel humor zet
          Chris Champion een speelse voorstelling neer
          in een landschap van tijd......

          Verder Lezen

 

 

De Clown

We kennen allemaal kinder- en circusartiesten die als clowns spelen, maar wat is een clown eigenlijk? Dit is geen gemakkelijk te beantwoorden vraag.

De clown kan verschillende vormen aannemen. De joker die wijsheid spreekt; de gracieuze danser in een grotesk kostuum; de malloot die de conventionele waarheid een spiegel voorhoudt. Bovenal is de clown het onschuldige kind in ons die tegen alle vewachtingen in triomfereert in een wereld vol verrassingen en onvoorziene gebeurtenissen.  

De clown is van alle tijden.

Koning en de Nar - Kindertheater van Chris Champion / Englishman Abroad

 

 

Stomme Films

Een van Chris zijn grootste inspiratiebronnen voor clowning zijn de stomme films van het begin van de twintigste eeuw. Artiesten zoals: Charlie Chaplin, Buster Keaton en Harold Lloyd waren meesters in de kunst van clowning. De film 'Circus' is slechts één voorbeeld. Chaplin, die door de politie wordt achtervolgd, rent een circustent in waar een live optreden plaatsvindt. In zijn pogingen om de politie te ontsnappen en zichzelf te verbergen, verstoort hij de optredens in de piste en blijkt grappiger te zijn dan de echte circusclowns. De eerste helft van deze film is een klassieker van clowning comedy.

 

 


Facebook

LinkedIn

Volg Chris Champion op Facebook
Volg Chris Champion op LinkedIn
Neem vrijblijvend contact met mij op om alle mogelijkheden te bespreken