>

Circus op School

De vorm die een educatieve circus-activiteit aanneemt, hangt af van de doelstellingen en van het aantal deelnemers. In het algemeen kunnen de activiteiten worden ingedeeld in twee categorieën: 'circus workshops ' en 'circusprojecten'.

Circus Workshops op School

Het doel van een circus workshop is de deelnemer kennis te laten maken met diverse circus technieken. Na een korte demonstratie van de verschillende technieken, kan er onder begeleiding gespeeld en geoefend worden met de circus materialen die Chris Champion meeneemt.

In geval van max 25 leerlingen kan elk onderdeel centraal worden uitgelegd en begeleid. Bij grotere groepen ( max 70 leerlingen) wordt gekozen voor een circuit-systeem. Hierbij gaan de leerlingen simultaan in kleine groepjes langs de diverse onderdelen en is er minder persoonlijke instructie mogelijk.  Leerlingen kunnen eventueel de workshop afsluiten met een kleine voorstelling / demonstratie.

Maximaal aantal workshop deelnemers: 70

Circus Projecten op School

Het doel van een circus project is een circus Voorstelling te maken met de hele school.

Deelnemers worden in groepen verdeeld en oefenen per groep een eigen act. Voor de onderbouw zijn de thema's bijvoorbeeld "leeuwen, sterke mensen en olifanten" terwijl de bovenbouw oefent met jongleren, koord-dansen en met menselijke torens. Het project eindigt met een gezellige circus show waarin alle acts gepresenteerd worden voor ouders, leerkrachten en mede leerlingen.

Het project heeft goede ondersteuning van leerkrachten en/of begeleiders nodig. De avond vooraf of  's ochtends op de eerste dag van het project krijgen alle betrokken leerkrachten en begeleiders een korte instructie workshop van ongeveer 1,5 uur.

Maximaal aantal deelnemers: 250

Wat voor Goeds Heeft Circus ons ooit Gegegven?

Volgens gezondheid specialisten en educatie onderzoekers zou het leren van circus vaardigheiden een positieve invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van kinderen. Vaardigheiden zoals de senso-motorische co-ordinatie en kinesthetisch leren kan versterkt worden, het zelf-bewust kan groeien en kan worden overgedragen naar andere educatieve en maatschappelijke situaties. Zo wordt de leerling gestimuleerd om binnen zich zelf nieuwe manieren van creatief denken te vinden en om nieuwe oplossingen te ontdekken. Andere voordelen zijn:

- Het versterken van concentratie en aandacht. Het doorzettingsvermogen dat leerlingen in een circus workshop leren, kan worden meegenomen naar het klaslokaal.

– Het slagen en zelfs alleen al het uitproberen van een vaardigheid die in eerste instantie door leerlingen moeilijk wordt gevonden, is geweldig voor het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde. Vooral kinderen die moeite hebben met sociale en communicatieve vaardigheden kunnen met circusvaardigheden nieuwe manieren vinden om zich uit te drukken.

– Circus workshops zijn briljante non-competitieve activiteiten die leiden tot fantastisch teamwerk en samenwerking.

– Door het opdelen van elke activiteit in beheersbare brokken kinderen leren om kleinere stukken echt te begrijpen voordat ze verder gaan.

 

Klik hier  voor meer informatie over de inhoud van Circus Workshops


Facebook

LinkedIn

Volg Chris Champion op Facebook
Volg Chris Champion op LinkedIn
Neem vrijblijvend contact met mij op om alle mogelijkheden te bespreken