>

Goochelen

Uit onderzoek door kinderpsychologen en onderwijskundigen is geconcludeerd dat het leren van goochelen een uitstekend middel kan zijn om op een veilige manier te leren communiceren met anderen. Dat geldt voor alle kinderen, maar vooral ook voor diegenen die moeite hebben met sociale interactie en vriendschappen. Door te leren hoe een goochel truc wordt presenteerd kunnen ze een stap maken in het overwinnen van verlegenheid en schaamte. Het vertrouwen dat ze kunnen  presenteren wordt geoefend op hun collega's/klasgenoten, familie, vrienden, 

Inderdaad, een van de beroemdste artiesten vandaag, Dynamo, was pijnlijk verlegen totdat zijn grootvader hem hielp om zijn liefde voor goochelen te ontwikkelen!

 

Workshop Goochelen

De nadruk in deze workshop ligt op het leren van magische trucs met dagelijkse objecten zoals munten, paperclips, kaarten en touw. Na een korte demonstratie kunnen de deelnemers oefenen om de verschillende trucs te leren beheersen.

Het verkrijgen van een echte vaardigheid in goochelen is één ding,  een truc voor een publiek te presenteren is een andere zaak. In de tweede helft van de workshop ligt de nadruk op het presenteren van een truc voor een publiek.

Als de tijd het toelaat, is het ook mogelijk om de wereld van grotere podium illusies te verkennen.

 

Shhhh.....Dat is Geheim

Vroeger of laat komt elke goochelaar tegen het vraag: "Mag je wel een truc verklappen?" Moeilijke vraag!

Tegenwoordig kan je het geheim achter heel veel het trucjes op Youtube vinden. Dat is natuurlijk leuk voor diegenen die gocchel kunstjes willen leren en uitoefenen. Maar het kan ook jammer zijn.

Een goochelaar wil dat het publiek zijn voorstelling verlaat met de gedachte in het hoofd van: "Hoe kan dat nou?" Met het verklappen van een truc kan dat gevoel van bewondering en verbazing snel veranderen naar een gevoel van teleurstelling. Want (niet verder vertellen)de meeste goochel trucs zijn in principe heel eenvoudig.

In zijn goochel workshops legt Chris Champion alles uit. Maar hij laat ook enkele trucjes zien die hij niet gaat verklappen - want er moet ook een sfeer van mysterie en illusie ontstaan, toch?

Hieronder een voorbeeld van een eenvoudig kunstje met bank biljet en paperclips.

 

 


Facebook

LinkedIn

Volg Chris Champion op Facebook
Volg Chris Champion op LinkedIn
Neem vrijblijvend contact met mij op om alle mogelijkheden te bespreken